HİZMETLERİMİZ

Masaj Nedir?

Masaj Nedir?

MASAJ NEDİR ? ve MASAJIN TARİHÇESİ

Masaj sözcüğü Arapça dokunma anlamına gelen “mass” ve Yunanca yoğurma anlamına gelen ”massein” sözcüklerinden türetilmiştir. Masaj; deri, derialtı dokusu, kaslar, iç organlar, metabolizma, dolaşım ve lenf sistemlerinin mekanik ve sinirsel (refleks) yolla tedavi amaçlı uyarılması; çeşitli darbeler ve ovmalarla bölgesel kan dolaşımını artırma, damarları genişleterek dokuya daha fazla kan akışını sağlama yöntemidir. Masaj ile sert ve yumuşak dokuları, dokunma yöntemleri ve teknikleri ile mekanik olarak tesir ederek, sistematik ve teknik manipülasyonlarla derinlerde anatomik, fonksiyonel en yüksek tesir meydana getirerek fizyolojik ve psikolojik etki oluşturulması sağlanır.

Yaşadığımız evrende gerek bizi negatif etkileyen enerji olsun gerekse iş hayatında yoğun ve rahatsız edici duruş yada yapılan iş gücünün ağırlığı ruhsal yönden psikolojik ve bedensel yönden biyolojik etkilerin artmasıyla masaja verilen önem günümüzde fazlalaşmaktadır. Kişilerin gerek psikolojik gerekse biyolojik yaşadığı sıkıntıyı  teknik olarak bilgi ve tecrübesi olan masaj eğitimi almış profesyonel kişilerce çözüldüğü alternatif tıpta kanıtlanmıştır.

M.Ö 3000’ li yıllara dayanan masaj geçmişi Hindistan’da ve Çin’de uygulanarak, tıbba yardımcı ve etkili bir araç olmuştur. Sonraki süreçte Yunan hekimlerinden Hipokrates, çeşitli çıkıkların, burkulmaların tedavisini masaj ile gerçekleştirmiştir. 19. yüzyılın başına gelindiğinde, Ling isimli hekim, eklem veya “as” hastalığı (Ankilozan Spondilit) olanlara masaj tekniklerini önermiştir. Ling’in bu önerisinin de etkisi ile birlikte masaj tüm Avrupa üzerinde ardından da tüm dünyada yayılma göstermiştir. Günümüzde masaj; masajın etki ve tesirini bilen ve Dr. tavsiyesi ile birçok kişiyi etkisi altına almış olan bir kültür olmuştur ve hızla yayılmaktadır. (AS hastalığı genellikle erkeklerde görülen, ilk olarak bel ağrısı ile kendini hissettiren ileri aşamalarda  sosyal hayatı ve hareketleri kısıtlayan ağrıya, iş görmezliğe, psikolojik sorunlara ve bazı hastalarda kamburluğa neden olan bir hastalıktır)

MASAJIN FAYDALARI:

Vucudumuzda ve zihnimizde belli dönemlerde meydana gelen kendiliğinden oluşan veya bir nedenle başımıza gelen kaza yada yanlış hareket sonucu oluşmuş olan hasta bölgenin doku üzerinde ve derin doku medical ve diğer teknik yöntemlerin kullanılarak iyileştirilmesi; yorgunluğun giderilmesi, stresin azaltılması veya ortadan kaldırılması yanlış hareket sonucu veya hareketsizlik ile oluşan kas ağrılarının giderilmesinde etkili yöntemdir. Düzenli uygulamaların periyodik aralıklarla devam edilmesi bazı durumlarda şart bir husustur.